Get your own Digital Clock

31 May 2011

Asmara 2

sedih. sedih. sedih. maka, berakhirlah citer Asmara 2 kat tv3.. cter tue bersiri.. leeya rase nie la cter melayu yg quite best antara sumer2 yg leeya penah tgk sebelom nieh.. Ending dier sangat-sangat lah sedey.. leeya overview cket ekh cter die.. 


ade sorang laki nie bname Asmara. Asmara dah bkahwen dgn Zaliya and mpunyai seorang anak bernama Adam. tp, pkahwinan diorang d aturkan xclap leeya. tbe2, c Zaliya nie koma. xtau la xcident ke ape. ayah Zaliya gtau Asmara yg Zaliya dah meninggal sbb doctor ckp Zaliya xder hrapan nak sembuh. so, Asmara pon ambik keputusan and kahwin dgn Melati untuk jage Adam. di pendekkan cter, Asmara finally tau yang Zaliya still hidup. disebabkan dy penah janji dengan Melati yg die xkan balik pada Zaliya evnthough Zaliya still hdop, die trpakse tipu Melati yg Zaliya memang dah mati.. die terpakse lepaskan Zaliya wlaupun still cintekan Zaliya..

akhirulkalam, moral value daripada cter tue is jodoh pertemuan di tangan tuhan.. wlaupon diorang sayang and cinta sangat2 kat orang tu, diorang terpaksa berkorban and berpisah.. buat lah mcm mne skalipon, if Allah kate xde jodoh, means, kite tak akan boleh memilikinyer.. 

~THE END~

No comments:

Post a Comment