Get your own Digital Clock

10 November 2012

I MISS YOU!

salam... 


hye peeps! im so sorry because i was too busy till i cannot update my blogs for such a longggg period. how are you? i just want to say hye and i would like to confess to all of you and me myself that i really miss the moment when i have free times. the moment when i can write on my blog, blogwalk and jump from 1 blog to another blog to read their pieces of mind. it is really true when people says that 
"we do not remember the days, but we remember moments" =)

NOW, i have to sacrifice a little bit. to gain happiness, i have to climb the ladder and stairs hardly to succeed and achieve my goal. BUT, eternal happiness come from HIS blessings. so, bear in our mind that, whatever we do in our life,  Allah is the ONE that we should to be think of.

till then, have a nice weekend and good night!=)

19 May 2012

Teacher's Day??

its already 19th of may.. but, i think it is not too late for me to wish HAPPY TEACHERS DAY to ALL awesome and gorgeous teachers out there, including the one who had taught me, all lecturers, my friends and my ex-colleague. 

Ex-colleague?? yeah! my ex-colleague. if you guys still remember about my post last year, i storied about my work as a teacher at one of the primary school. teacher a.k.a cikgu sandaran.i almost forgot about this BIG DAY bcoz i was too busy lately due to tonnes of works to do! including the most unwelcome, miserable and non-stop quizzes for a week. i could sense that my marks gonna be like rolling-your-eyes-widely-when-u-see-it! 

it had been past a year i became an English teacher to YEAR 1 and YEAR 2 kids. it is still fresh in my mind about how naughty they acted! i really miss the moment i  became a teacher so much. during the teacher's day celebration, i stood up readily together with all seniors colleague singing "Kami Guru Malaysia" song. and the most memorable thing was the moment the kids gave me presents. 

i also joined the game of the-most-slowest-bicycle-cycling! it was really fun even though i lost to those seniors colleague. however, if there's any golden opportunity to be a teacher again, i would become the 1st person to grab it! 

23 February 2012

Teh Ais VS Puasa Ganti.

petang tadi, leeya baru balik dr kelas. when i passed by the cafe, someone called me.

"LEEYA!!!"

i was stunning at that moment. AINUL MARDIAH. my besties. it has been long-long-long time ago i did not meet her. really miss you so much!! ;)

she treated me an iced-tea. so sweet of you my dear. and she gave me a sweet little pinky keychain ;)

i drank the iced tea happily.. dah lame tak dapat free refreshment camni.. hehe.

then, kitorang berpisah. bcoz i had to accompany my beloved roomate untuk hanta our friend to the bus station. when i got into the car, i screamed like i was seeing a ghost in front of me. i made my roomate shocked which can nearly made our car went into the drain. wanna y?

i dah hirup banyak kali giler teh ais yg sgt sedap tuuu. rupe2nye, baru lah leeya sedar yang leeya puasa lah hari ni. puasa ganti pulak tuu. ops! tak habis ganti lagi! Rezeki Allah kot ni. seriusly, xpenah lagi dalam riwayat hidup leeya terlupe puasa sampai mcm tu skali.. hope Allah ampunkan dosa2 leeya and terima puasa leeya hari nie ;(

01 February 2012

Hot Ticket!

assalamaualaikum.


it was fun! leeya terjumpe hot ticket yang telah digunakan oleh my brother. he left it.when i turned it back, OMG! dapat discount worth RM5 to buy large pizza. hoooreyyyy! FYI, my brother doesnt like pizza so much. he is kinda truly-and-typical-malay-man! eventhough my mother buat bihun sup ke laksa ke, he will always ask my mom, "nasik ade tak?" erm.

so, yesterday, without asking my brother, i went to pizza hut together with my parents to take away the large pizza with discount! ehe. it was my first time getting the hot ticket with ticket. sorry to say, i am a celcom user.




RM 27.35 - RM5 = RM 22.35 

and of course, i chose my most favourite ever pizza, ROYAL MASALA maaa! ;)

29 January 2012

The Kids

morning semuaaaaa.. and hepy Sunday! so apa plan hari nie? pegi jalan2? kuar shoping? or pergi kenduri?
o yeaaa! bercakap pasal kenduri! semalam leeya ikot ayah leeya pegi kenduri kat umah sedare mak leeya.. mak leeya tak dapat ikot sebab beliau tak berape sihat. pray for her okay?

leeya yang kuat makan terpakse blakon manjadi sopan santun time makan kat kenduri semlam sebab terserempak dengan anak murid leeya! anak murid? sejak bile pulak leeya jadi cikgu nih. hehe. ade, dalam entry yg lepas2 leeya dah citer PENGALAMAN MENJADI CIKGU sementara nak masuk degree.. kan cuti sangat panjang taun lepas (2011) ? dari bulan may sampai lah bulan september..

mereka keep memandang2 leeya membuatkan leeya rase seperti diva sekejap. Ouch! stop dreaming, leeya! ngeeeee~~~ lepas tue, leeya pon jumpe lah sdare mara, salam bersalaman. jumpe lagi anak murid leeya yang lain. diorang tego leeya, 'TEACHER!!!" and salam dengan leeya. leeya rase sangat sangat sangat terharuuuu..diorang still ingat leeya. FYI, sangat best pengalaman menjadi cikgu.. :D

to all the kids a.k.a my students-teacher wish you best of luck in your future undertakings! ;)

p/s: really miss that moment so much!!!! T_T

27 January 2012

Hello 2012

hye hye sumer..!!! OMG.. is it too late for me to wish hepy new year?? hehe.. it's the end of january already.. im so so so sooryyyy peeps.. i was super duper busy like crazy.. till make it me unable to manage myself anymore.. haha.. scary kan?? apeee kau merepek sorang2 ni leeya? g makang kerepek lah.. huhu.


ok. my wishlist for this year! ape ek..
1. camera DSLR.
2. trip to KOREA.
3. 4 flat.
4.honda JAZZ.

perghhhhhhh!! wishlist dasyat glerrr.. kamoooo masih student leeya. xpyhla nak berangan nak benda yg hebat2 mcm tuh.. shoot for the moon aim for the stars.. x salah kalau nak mengimpikan mcm tuh.. kalau x dapat tunaikan sumer.. 1 or 2 pon dah dikira bersyukur.. yg xboleh capai, kite bawak lah kiter taon depan yer.. =p

FYI, leeya tengah cuti sem nih. 3 weeks je. sangat sekejap okay. bile kat U, mcm xsempat jek nak storyyy moreyyyy dengan u ollss. bz lah. d tambah pula dengan wifi yang sangat sangat sangat SLOW. okay sumer, take care! ;)

22 August 2011

panahan air-cond..

hai semua.. salam 1 Malaysia.. hehe.. penat. penat. penat. this is my last week being cikgu ganti.. huhu.. starting tomorrow onwards, the kids gonna have exams.. so quite relax la leeya for this week.. so ape lagi, mengamuk giler lah leeya kat diorang tadi sebab diorang non-stop asyk bcakap.. OMG! so penat layan kanak2.. huhu. maka, dah diorang nak exam esok, leeya pun all out lah memberi hints2 yang bakal masuk dalam exam.. instead of revising back all the techniques on how to answer the questions.. entah la diorang tu ambil perhatian or tak.. biase lah, budak2 kan.. kalau nak harap diorang STUDY kat umah, dah tentu lah never ever..

now, leeya kat staffroom.. rs cool sikit bile kene air-cond nie.. korang nak tau x, bila balik je rumah mesti leeya akn rase super duper penat (without air-cond).. memang air cond sangat2 memberi tenaga and freshen us.. tp, right after keluar je dari staffroom nie terus rase lembik, letih.. huhu.. lapar tu tak rase sangat.. tapi, keletihan tu yg menguasai diri.. chaiyook2 leeya! ;) 

18 August 2011

Shopping Raya!

assalamualaikum.. begitu cepat sekali masa berlalu.. lebih kurang another less than 2 weeks nak raya.. 

mcm mane? u olls dah buat persiapan raye ke? this is my first year beli baju raya yg   
ready made.. before this, leeya usually tempah je baju raye.. maka, last week, leeya pon pegi lah outing bersama family untuk shopping baju raya lah katakan.. apa yg menyedihkan, leeya gagal beli 1 pun baju raya! korang nak tau x knp? semua baju2 yg ade mostly pattern yg lame.. OMG!.. dahla hrga yg mengcekik darah.. takde langsung perasaan berkenan di hati.. baju taun bilelah agaknye diorang pamerkan.. on that moment, leeya ckp dalam hati.. 
"better takder baju raye rather than beli baju yg mahal + worst".. hehe..

so, tengok lah, maybe.. last2 minute before nak raye lah kot baru leeya nak beli baju raye.. hopefully, diorang keluarkan new stock.. ;)

11 August 2011

Gen-Q!

assalamualaikum semua.. apa khabar? cepat je mase berlalu. dah masuk hari ke-11 kite berpuasa.. mcm mane?? puasa kalian cukup x?? kalau ye, alhamdulillah la yer.. kalau boleh tu, elok jugak kalau kite memperbanyakkan ibadah2 sunat yang lain seperti membaca Al-Quran..


Rase mcm dah lame jer leeya tak online kan?? busy. tak tau ape yg di busykan.. yg pasti leeya x berape nak sempat lah nak bukak belog leeya yang tercintaa ni.. hehe.. ok, back to the topic.


korang penah dengar tak majalah GenQ?? jeng jeng jeng.. atau nama panjang nye, Generasi Al-Quran Kreatif.. buku nie adik beradik majalah solusi lah.. and leeya baru jek beli Isu 1.. majalah keluaran Telaga Biru sdn. bhd. nie sangat2 best and bermanfaat terutama sekali untuk para remaja.. banyak input2 serta persoalan tentang agama yang kite masih musykil yang terdapat dalam majalah nie.. kalau nak tau lebih lanjut, mari lah beli ramai2.. ;)

03 August 2011

400th follower!

morning semua.. anda puasa tak hari nie?? 

alhamdulillah, arini dah hari ke3 kite myambut ramadan al-Mubarak.. moga semuanya dilimpahi dengan keberkatan.. 

jutaan terima kasih jugak leeya ucapkan kepada sahabat2 follower leeya kerana telah memenuhi ruang untuk follower belog leeya nie mencapai angka 400.. teristimewa buat Hana Foswana kerana memenuhi impian leeya untuk menjadikan belog nie mempunyai 400 follower.. jom usyar belog beliau.  sama2 lah kite memeriahkan dunia blogging.. keep blogging.. ;)

01 August 2011

Ramadan Kareem!

asssalamualaikum.. apa khabar semua di pagi yang indah dan penuh barakah ini? 


alhamdulillah, hari ini kita masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu dengan Ramadan al-Mubarak lagi.. ya, Ramadan datang lagi.. datang dengan memberikan peluang kepada kita semua untuk melipat gandakan pahala amalan berbanding bulan-bulan yang lain.. InsyaAllah, marilah kite same2 menggunakan sepenuhnya peluang yang ada untuk melakukan amalan ibadah.. dan, alangkah baiknye jika kite dapat istiqamah kan amalan2 sunat tersebut pada bulan2 yang laen.. 


pelbagai perkara sunat yang boleh kite lakukan. antaranya, sudah tentulah solat sunat terawikh, tadarus Al-Quran dan juga solat2 sunat yang laen.. Salam Ramadan leeya ucapkan kepada semua umat Islam ;)

25 July 2011

Sling Denim Bag Giveaway

 

selamat tengahari semua.. dah lunch? okay. leeya join GA lagi yer. kalau nak join, KLIK SINI.
 syarat-syarat untuk join sangat lah mudah.

tarikh tutup: 19 OGOS 2011