Get your own Digital Clock

06 July 2011

Pengalaman Menjadi Cikgu

hye peeps.. arinie leeya nak kongsikan story dengan u all semua larh..

untuk pengetahuan u all semua, sekarang leeya berjaya mengisi cuti leeya yang panjang nie dengan menjadi cikgu sandaran..korang semua pon tentu dah maklom yang budak2 degree semuanya akan setat degree balik this coming september. bayangkan lah cuti dari bulan Mei ari tue. dah xlarat dah nak bela lemak. so, leeya pon ambil inisiatif untuk bekerja.. at first, my mama and abah xkasi leeya keje.. pujok punyer pujok, akhirnye, alhamdulillah.. direstui keluarga.. cewahhh..

untuk pengetahuan u all semua, leeya teringin jugak nak jadi seorang pendidik. mase leeya lepas SPM 2008, leeya apply and alhamdulillah, leeya lepas interview and berjaya ditempatkan di salah sebuah maktab perguruan.. tapi, my family hope sangat leeya dapat menceburkan diri in medical stream memandangkan my family member dah ramai menjadi warga pendidik.. 

so, demi lekuarga tercintaa leeya terpaksa lah reject offer tue.. sekarang, leeya masih lagi diberi peluang oleh Allah untuk kongsi ilmu yang leeya ada dengan adik2 kat sekolah leeya ajar sekarang.. hehe. rupe2 nye, leeya rase leeya baru nampak hikmah leeya xdapat jadi cikgu.. leeya xberape tau la nak cntrol budak2. diorang tersangatlah nakal. langsung xdengar cakap leeya.. kirenye, leeya asyk kene peganag ruler panjang tue jek sepanjang kelas nak gertak diorang... sabar jelah adik2 ku.. 

 part of them.

kalau dulu, zaman leeya kecik2, leeya rase, leeya sangat takut + hormat dengan cikgu2..zaman sekarang?? budak2 sangatlah aktif.. kalian semua, please doakan leeya agar diberikan kekuatan untuk hadapi adik2 leeya nie.. lembutkan lah hati adik2 leeya, mudahkanlah mereka untuk menerima ape yg leeya ajar.. aminn..

No comments:

Post a Comment