Get your own Digital Clock

24 July 2011

Ubat Marah?

hai hai semua. udah makan siang enggak? hehe.leeya baru jer lepas lunch dengan family leeya. almaklum lah, arinie kan cuti. esok dah setat keje dah. ok ok. korang ingat lagi tak leeya penah post entry pasal Marah? ingat tak? okay, kalau tak ingat, KLIK SINI yer untuk terjah entry tuhh.. so today leeya nak kongsikan dengan korang macam mane nak redakan marah. or lebih teruk lagi, panas baran lah kan.

Islam itu memudahkan kite. jadi, setiap perkara amar makruf nahi mungkar itu dah tentu lah ade die punye hikmah, betol tak? jadi, untuk pengetahuan korang, perasaan MARAH atau panas baran ini adalah disebabkan oleh hasutan syaitan. syaitan pulak dijadikan daripada api. oleh sebab itu, cara untuk memadam api kemarahan dah tentulah dengan air
bagaimana?


sangat mudah jawapannya, iaitu, WUDUK. dan yang seterusnye, kite bolehlah banyak-banyak selawat dan istighfar bagi menenangkan perasaan marah kite.

Islam itu sangat indah dan memudahkan. Subhanallah. ;)




6 comments: