Get your own Digital Clock

07 July 2011

Indahnya Perasaan Ini..

hai hai semua.. leeya nak kongsi story lah. stoory yang begi leeya macam sweet jek. hehe. 

ok, semua orang mesti tau kan yang kaki tue adalah aurat bagi setiap perempuan kan? betul tak? dan menjadi 1 dosa besar kalau kita tak tutup aurat kite betul2.. oleh itu, memang wajib lah seorang perempuan itu menutup auratnye termasuklah menutup kaki dengan memakai socks atau sarung kaki..

untuk pengetahuan semua, leeya baru jer tau yang kaki tue aurat mase leeya sekolah menengah. bayangkanlah. sekarang pon dah umo 20.. huhu. jadi, dah jadi kebiasaan lah bagi leeya untuk memakai sarung kaki..

nak dijadikan cerita,everyday, pagi leeya akan jadi miserable. yela, bangun lewat, pastu kelam kabut lah nak pegi sekolah. and almost everyday jugak leeya akan pakai sarung kaki together with handsocks kat dalam kereta before keluar dari kereta. 

pagi tadi, as usual, before leeya keluar dari kereta, leeya pon dengan suka hati, cari lah socks yang sempat leeya grab kat rumah td.. alangkah terkejutnye leeya bile tengok socks tak ade. nak patah balik pon, dah lewat.. leeya dah mula sedih.ibarat rase macam 'no cloth at all' jek.. 
leeya pon cek kat seat belakang. rupa2nye leeya ade spare 1 pair of socks.. dah lame dah ter letak kat situ. Alhamdulillah, leeya bersyukur sangat2 Allah masih sayangkan leeya and Dia pelihara leeya ;)

Pengajaran : bangun awal setiap pagi supaya tak kelam kabut! ;p

6 comments: