Get your own Digital Clock

03 July 2011

Hidup Tanpa Nasik..

assalamualaikum sumer.. korang dah lunch?? ape menu untuk lunch for today??

if u all nak tau, leeya sangat suka makan. ape tah lagi nasik. my favourite tau. biase lah makanan ruji. tp, memandangkan berat leeya dah semakin naek, terpaksa lah leeya melancarkan misi menurunkan berat badan. sebabnyer ari tue leeya cek BMI. BMI leeya betul2 kat tengah2 antara berat ideal dengan lebih berat badan. so, sapela xrisau kan.

dah quite lame tau leeya xmakan nasik malam. selalunya leeya akan amik nasik 2X sehari.. tp sejak lebey kurang sebulan yg lepas, leeya hanya makan nasik tengahari sahaja. untuk dinner, leeya makan benda alah laen. tp, xbekesan pon. berat leeya hanya turun 2kg jek. 


so sekarang leeya dah gempurkan diet yang lebeih dasyat iaitu SAY NO TO RICE. arini ari ke-2 leeya x makan nasik tau.. xtahan la jugak nafsu nie bile tengok nasik. dahla tengahari semalam ikot mama pergi kenduri. sabar jela makan lauk pauk SAHAJA.. huhu. 

kenape lah susah sangat nak turun berat. rasa mcm dah kurus sket.. sabar jela.. so, korang kalau ada tips nak kurangkan berat badan, share lah dengan leeya yerr..

sekian.

2 comments:

  1. jangan sampai terseksa diri...

    ReplyDelete
  2. man: hehe.. agak tersiksa jugak lah.. tp, xder pilihan lah.. pas nie kene banyakkan excercise lah.. huhu

    ReplyDelete