Get your own Digital Clock

30 June 2011

300th follower

hai hai. assalamualaikum sumer.. 

arinie leeya dengan senang hati berasa hepy kerana tercapai jugak hasrat leeya untuk menjadikan follower leeya berjumlah 300.. so, leeya pon dengan suka hati nak hadiahkan award kepada follower leeya yg bertuah menjadi follower leeya yang ke300.. tahniah yer MISSYANA.. sila lah amik award leeya yang xseberapa nie.. and hope sudilah saudari yana menjawab beberapa soalan leeya yang xseberapa nie..

1) berikan 3 citer kartun yang anda minat sehinggalah sekarang.

2) apekah warna kegemaran anda?

3) komen lah sikit pasal belog leeya. ape yg xperlu ade, and ape yang perlu ditambah baik kan lg..

kwn2 lain pon dialu2 kan utk amik award nie yer.. last but not least, tanx to MISSYANA and also to all my followers.. teruskanlah kita berblogging and berbelogwalking unt

26 June 2011

Cik Emma 1st Giveaway

setelah berkali2 leeya asyik frust xde rezeki, leeya kembali bangkit dengan penuh semangat dah ketepikan perasaan putus asa untuk cuba lagi dalam GA yg seterusnya. GA nie di organizekan oleh 
CIK EMMA. jom join ramai2.. sila KLIK SINI dengan sopan yer.. hehe.


leeya nak tag:

dah siap. tarikh tutup 25 July 2011.

Ending of Maharaja Lawak

morning all.. ape plan korang pepagi ujung minggu nih ke still membuta?? haha. ok ok. leeya tau entry post kali nie quite lambat. sebabnyer leeya tak berkesempatan lah nak online semalam. buat gapo tah.. huhu


so, leeya nak ucap congrats to SEPAH kerana berjaya menjadi pemenang tempat pertama. leeya memang minat SEPAH pon. tp, leeya tak berape puas hati lah JAMBU dapat tempat terakhir. as for me, NABIL yang patot dapat tempat terakhir. at least, JAMBU tempat yang ke 3 ker. huhu. tapi benda nie kan bergantung kepada pengundi2 sms. so, xbolehla nak buat aper kan.. to JOZAN, congrats jugak u all dapat tempat ke 2..


ape ape pon, to all peserta MAHARAJA LAWAK, keep it up u all punyer work dalam industri hiburan komedi nie yer. bukan senang nak buat bagi orang ketawa. PEACE YA!

23 June 2011

MY BIRTHDAY GIVEAWAY


assalamualaikum. wahh. las minute nie nak join GA. hehe. jom join ramai2 and KLIK SINI yer. sempena dengan birthday MISS FIEDA.
 happy birthday dear. semoga panjang umo and dimurahkan rezeki. wassalam

Mega Bloglist Umar Faruq

! UmarFaruq.Com
jom join ramai2. KLIK SINI. tarikh tutup 26 JUN 2011.
syarat2 nyer, korang kene lah rajin update blog yer.. hehe. adios.

Aesya Zealous 2nd Giveaway

hye hye peeps!

jom join GA yg dianjurkan oleh MISS AESYA. GA nie bersempena dengan besday beliau yang bakal menjelang tiba pada julai nanti. hepy becoming besday darling! keh3. 


hadiah nyer sangat lah menarik. nak tau, KLIK SINI okeh! hope, leeya menang yer.

so, leeya nak tag:
MISS FIRDANI
MISS NURADILA
MISS QUEENIMAH


babai.

21 June 2011

Lembutkan Hati Suami!

assalamualaikum.. hye peeps! 


wahhh, heavy jugak topic leeya nie kan.. hehe.. leeya terlampau bosan sangat tadi. belek-belek la magazine mama yg lame2. mama suke sangat beli majalah Mingguan Wanita, Rasa n etc. hehe. kat dalam majalah Mingguan Wanite tue leeya tertarik untuk kongsikan dengan u all 1 topic tentang cara2 nak melembutkan hati suami. antaranya adalah seperti berikot:

1. berdoa setiap kali lepas solat dan hadiahkan Al-Fatihah untuk suami supaya melembutkan hati suami dan diberikan taufik serta hidayah.

2. Bacalah surah Taha ayat 1-8, disertakan dengan membaca doa Nabi Daud sebanyak 3x. Doanya ialah, 
"Ya Allah, lembutkanlah hati suamiku (sebut nama) sebagaimana engkau lembutkan besi di tangan Nabi daud"

3. sewaktu memasak, basahkanlah lidah dengan berzikir "Ya Latif" sebanyak 129x dan
  Surah As-Syura ayat 19.

4. perbanyakkanlah berzikir dengan menyebut
  "Ya hayyu, Ya Qayyum, Ya latif, Ya Rahman"


19 June 2011

Takziah buat keluarga Allahyarham Zami Ismail

assalamualaikum.. 

sekali lagi, Malaysia dikejutkan dengan pemergian pelakon komedi veteran, Allahyarham Zami Ismail or lebih dikenali sebagai Pak Uda.. ingat lagi, dulu2, leeya sangat3 suker layan citer Pi Mai Pi Mai Tang Tu. Allahyarham menghembuskan nafas terakhir di Institut Jantung Negara pada pukul 10.30 tadi akibat kegagalan jantung..


mari kite same2 sedekahkan al-fatihah buat Allayharham.. semoga roh nye dicucuri rahmat..
Amin..

06 June 2011

GA Jemari Emmie



as salam. GA seterusnyer pulak nie dianjurkan oleh CIK EMMIE. sangat-sangat senang kalau nak join GA nie. kalau u all nak join, KLIK SINI ye.. pemenang akan dapat hadiah keychain yang sangat-sangat comel.. due date: 30 JUNE 2011.
.sekian.

aLeesya's mummy 1st Giveaway!!


hye readers.. untok entry kali nie, leeya join GA by Aleesya's Mummy.. pendapat leeya about mummy punyer blog:

~belog mummy sangat nice and sangat cepat loading
~leeya rase kalau mummy kecikkan sket part my sweet heart tue would be better kowt.. and also with chenta hatiku.. macam xbest biler entry ader jauhhh kat bwh..
~the rest sumer macam dah perfect la.. xperlu nak tambah banyak2 bende kowt. kang serabut pulak
~keep it up mummy!

tarikh tutup: 10 JUNE 2011 @11.59pm. sape rase nak join KLIK SINI yerp! ;)

1st Giveaway from Mizayusof.com


selamat tengahari sumer.. korang dah lunch?? ke diet?? hehehe.. okeh2, tanpe membuang mase leeya nak citer sal GA yg leeya join lagi nie.. GA nie dianjurkan oleh MISS MIZAYUSUF.. mudah jer nak join GA nie.. untuk keterangan lanjut, korang KLIK SINI okeh.. next, leeya nak 3 blogger bertuah:
 utk GA nie, seramai 6 pemenang akan dipilih secara rawak.. tarikh tutup GA nie ialah 30 JUN 2011 @ 11.59pm. so sempat lagi kalau u all nak join ramai2! wish me luck... babai!

05 June 2011

New Contest : Kami Kaki Blogging !


as salam u alls! leeya tengah giler ber GA lah plak korang. yela, rmai sangat para blogger nie rajin sangat buat GA. kene lah same2 support sahabat2 kiter. kan kan? okeh. utk entry kali nie leeya join GA yg dibuat oleh MR.FAREZ. quite simple la GA nie.. GA pulak. CONTEST ok. hehehe. now leeya nak tag 3 org follower utk join contest nie:

contest nie berakhir pada 2 JULAI 2011. readers yang lain kalau nak join pon boleh jugak. 
KLIK SINI okay ;)))


Naufal N Nureen 2nd Giveaway


next GA. leeya join GA lg nie.. hehe. korang boleh KLIK SINI kalau nak join okeh. syarat2 nak join pon mudah jerk.

1. buat entry btajok Naufal N Nureen 2nd Giveaway
2. Mesti lah follow blog penganjur GA tersebut di http://naufalnnureen.blogspot.com
3. letak banner kat entry dgn sidebar and kene link ke blog penganjur okeh.
4. tag 2 org blogger. so kat cniey leeya nak tag 

tarik tutup GA nie is on 15 jun 2011 jam 11.59mlm

1st Giveaway by RedRidingBow



hye hye.. assalamualaikum gojes and hensem readers. today, leeya join GA lagi.. GA nie dianjurkan oleh RedRidingBow a.k.a RRB.. kalau korang sumer nak join, KLIK SINI ok.. hadiah dier sangat2 menarik. leeya suke! 2 pretty bow bags. awesome! GA nie ends on 9 JUNE 2011.. still ade mse, so, jom la join ramai2.. ngeeee.. 

04 June 2011

NaDia ajak ber GA


as salam sumer. banner ape tue?? hehehe.. leeya join GA lagi larh. penganjur nye ialah CIK NADIA. jom2 join ramai2.. KLIK SINI yepp.. lets look at the terms and condition ok. wahhh, skema lagik! adoiyai..

1. Follow blog tuan puner blog lah ape lagik.. http://khadiah.blogspot.com/
2. title mestilah wajib letak as "NaDia ajak ber GA"
3. kene letak banner kat atas mcm leeya buat, buat link and jangan lupe letak kat side bar ok!
4. wajib tag seorang blogger. so leeya nak tag CIK ANIS
5. Tarikh tutup 30 Jun 2011 jam 11:59 malam

untuk keterangan lanjut, korang belogwalking sendirik larh ke belog CIK NADIA tue yerr..
.sekian.

03 June 2011

Ahlan Wa Sahlan Rejab

assalamualaikum. today 3 Jun 2011 bersamaan jugak dengan 1 Rejab 1432H. Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Ilahi kerana leeya maseh lagi diberi peluang menikmati kehidupan untuk mencari ilmu yang dapat digunakan di dunia maupun di akhirat. pejam celik pejam celik, means dah x lame yer kite nak menyambot bulan Ramadan.. 

          rindu saat2 bangun sahur, rindu saat2 bukak pose same2 kwn, g bazar same2, n bertarawikh same2.. and akhir2 Ramadan dapat jugak bkesempatan menikmati Ramadan bersama keluarga tercinta.. tp this year, disebabkan budak dgree start balik sem baru bulan september, sempat lah leeya menyambut Ramadan bersama keluarga tcinta.. InsyaAllah, jika dipanjangkan umo lah yer..

          so, leeya nak ingtkan kpd leeya sendiri and kwn2 sumer untok ganti2 lah mane2 pose yang still xberganti okey.. kang xsempat pulak.. and jangan lupe perbanyakkan perkara2 sunat kat bulan Rejab, Syaaban nie.. seperti pose sunat.. InsyaAllah, banyak keberkatan and pahalanye.. 

         akhir kata, marilah kite same2 meningkatkan amal ibadat kite di bulan yang mulia lg barakah yer.. wassalam..

GiveAway Edy : Jangan main-Main

Hye peeps! leeya tengah teruja nie.. sebabnye leeya nak join GA.. dah lame gler xjoin GA.. yela, everytime join asyik xmenang jek.. tp leeya x mudah futus ase okeh.. keep on cuba and cuba.. maybe, bukan rezeki leeya lah tue kan before2 this.. xpe2, xsalah pown nak cube byk3 kali kan.. ok ok. kali nie leeye join GA yang bertajuk JANGAN MAIN-MAIN.. wahh.. serius x bunyik nyer?? hahaha.. GA kali nie dianjurkan oleh blog The Beauty in Ugly.. ala, blog yang acapkali buat GA tuhh..


ok, utk sumer kwn2, jom la join GA nieh.. KLIK SINI ok kalau nak join.. berikot adalah syarat2 menyertai GA nie.. wahhh, skema pulak leeya rase diri ini..


1. Buat 1 entry paling kretif pasal giveaway ni dengan tajuk 
 "GiveAway EdY : Jangan Main-main!"...

(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)

2. Jadi follower blog penganjur GA...
3. WAJIB TAG sekurang-kurangnya seorg blogger dan make sure dieorg tahu...

so, now leeya nak tag ZAMA utk join GA nie..

Bunga Ros

Ros. Mawar. Rose. 3 perkataan yang berbeza tetapi memberi makna yang sama. boleh dikatakan, hampir kesemua orang atas muka bumi ini sangat menyukai bunga ros especially gurls. bagi leeya, bunga ros nie sangat2 lah sweet.. aroma wangian die perghhhh.. macam terapi, boleh menusukkkk ke lubuk hati yang paling dalammmmm... wah, feeling pulak leeya nie.. hahaha..

sumer orang mesti dah maklom kan yang setiap colour bunga ros memberikan erti yang berbeza kan?? ok, jom kita flashback balik 1 per 1.. bcoz leeya pon x la arif sangat, kene la google balik nak pastikan balik maksud2 die.. berikot antara color2 bunga ros yer tuan2 dan puan2..

1. Merah- I LOVE YOU
represents romance and love.

2. Deep Pink- THANK YOU
represents thankfulness to someone who do nice to us

3. Regular Pink- I'M VERY HAPPY WITH OUR RELATIONSHIP
represents happiness

4. Light Pink- SYMPATHY
symbolizes condolences to someone who had a loss

5. White
symbolizes purity and innocence

6. Yellow
symbolizes friensship-I'M HAPPY WITH OUR FRIENDSHIP
symbolizes caring- I CARE

7. Lavender-I HAVE FALLEN IN LOVE WITH YOU & I'M ENCHANTED BY YOU
represents falling in love

8. Orange-I DESIRE YOU
symbol of desire to get to know someone better

9. Black-DEATH

10. Blue-MYSTERY
this is because blue rose is hard to reproduce and find

  11. Mixture of Red & White-MAY WE ALWAYS BE TOGETHER AS ONE
symbol of unity

leeya ade bace kat magazine. for your information, semase kgemilangan kerajaan Islam Bani Umayyah, Andalus, hospital Islam yang pertama lah yang mengamalkan terapi wangian. seluruh hospital including wad2 dipenuhi dengan haruman bunga ros untok menggantikan bau ubat-ubatan. in fact, kesan bau2 bunga ros nie telah menyebabkan ramai pesakit sembuh dengan cepat.. hebat kan bunga ros nie?? x hairan la pada zaman sekarang ros digunakan sebagai terapi.. Allah anugerahkan bunge ros nie untok psycho kepala otak manusie untuk tenangkan fikiran yang kusut.. sesungguhnya, Allah itu Maha Agung lagi Maha Kaya.. 

           Lebih mengejutkan lagi, pada zaman tersebut, ade pesakit yang sembuh sepenuhnye walaupun tanpa mendapatkan rawatan daripada doktor.. so, start dari situ lah bunga ros dikaji untuk mendapatkan rahsia mujarabnya bunge tersebut espcially dalam ilmu perubatan... sekian.

01 June 2011

Tarif Elektrik Naik

hai hai kawan2 sumer.. selamat datang ke bulan Jun. moga hari2 kite yg mendatang nie akan lebih baik daripada hari2 yang semalam okeh.. tentu sahabat2 1 Malaysia leeya  nie dah tau mengenai kadar tarif elektrik yang dah naik nie kan.. kenaikan 7.12 peratus secara purata..wahhhhh! so, di kesempatan nie leeya nak kongsikan few tips yang boleh kite ikot utk menjimatkan penggunaan elektrik.. wlaupon xbanyak, but at least kalau kite selalu amalkan, means banyak jugak la dapat kite jimat kan.. btol x?? ok, semalam, kat Buletin Utama @TV3 die ade kongsikan tips2 utk menjimatkan elektrik.. 
antara tips yang leeya dapat grab:~



1. Iron baju seminggu sekali jek utk baju2 yg dipakai selama seminggu.

2. Jangan terlalu kerap bukak tutup pintu peti sejuk. so kalau nak amik barang, amik je banyak2
on the same time yek!
3. Jangan cepat2 masukkan makanan or masakan yg panas direct ke dlm peti sejuk. tunggu di cool
sendiri dulu ikot suhu bilik, baru masukkan okeh!

ala, banyak lagi tips2 simple yang boleh kite buat. for example, matikan suis lampu and kipas kalau dah xde orang. itu common tips la, tp most people ignore jek bende2 simple mimple yang mcm tue kan.. so, be more prihatin okeh lepas nie.. renung2 kan lah and selamat beramal. wassalam.