Get your own Digital Clock

22 August 2011

panahan air-cond..

hai semua.. salam 1 Malaysia.. hehe.. penat. penat. penat. this is my last week being cikgu ganti.. huhu.. starting tomorrow onwards, the kids gonna have exams.. so quite relax la leeya for this week.. so ape lagi, mengamuk giler lah leeya kat diorang tadi sebab diorang non-stop asyk bcakap.. OMG! so penat layan kanak2.. huhu. maka, dah diorang nak exam esok, leeya pun all out lah memberi hints2 yang bakal masuk dalam exam.. instead of revising back all the techniques on how to answer the questions.. entah la diorang tu ambil perhatian or tak.. biase lah, budak2 kan.. kalau nak harap diorang STUDY kat umah, dah tentu lah never ever..

now, leeya kat staffroom.. rs cool sikit bile kene air-cond nie.. korang nak tau x, bila balik je rumah mesti leeya akn rase super duper penat (without air-cond).. memang air cond sangat2 memberi tenaga and freshen us.. tp, right after keluar je dari staffroom nie terus rase lembik, letih.. huhu.. lapar tu tak rase sangat.. tapi, keletihan tu yg menguasai diri.. chaiyook2 leeya! ;) 

18 August 2011

Shopping Raya!

assalamualaikum.. begitu cepat sekali masa berlalu.. lebih kurang another less than 2 weeks nak raya.. 

mcm mane? u olls dah buat persiapan raye ke? this is my first year beli baju raya yg   
ready made.. before this, leeya usually tempah je baju raye.. maka, last week, leeya pon pegi lah outing bersama family untuk shopping baju raya lah katakan.. apa yg menyedihkan, leeya gagal beli 1 pun baju raya! korang nak tau x knp? semua baju2 yg ade mostly pattern yg lame.. OMG!.. dahla hrga yg mengcekik darah.. takde langsung perasaan berkenan di hati.. baju taun bilelah agaknye diorang pamerkan.. on that moment, leeya ckp dalam hati.. 
"better takder baju raye rather than beli baju yg mahal + worst".. hehe..

so, tengok lah, maybe.. last2 minute before nak raye lah kot baru leeya nak beli baju raye.. hopefully, diorang keluarkan new stock.. ;)

11 August 2011

Gen-Q!

assalamualaikum semua.. apa khabar? cepat je mase berlalu. dah masuk hari ke-11 kite berpuasa.. mcm mane?? puasa kalian cukup x?? kalau ye, alhamdulillah la yer.. kalau boleh tu, elok jugak kalau kite memperbanyakkan ibadah2 sunat yang lain seperti membaca Al-Quran..


Rase mcm dah lame jer leeya tak online kan?? busy. tak tau ape yg di busykan.. yg pasti leeya x berape nak sempat lah nak bukak belog leeya yang tercintaa ni.. hehe.. ok, back to the topic.


korang penah dengar tak majalah GenQ?? jeng jeng jeng.. atau nama panjang nye, Generasi Al-Quran Kreatif.. buku nie adik beradik majalah solusi lah.. and leeya baru jek beli Isu 1.. majalah keluaran Telaga Biru sdn. bhd. nie sangat2 best and bermanfaat terutama sekali untuk para remaja.. banyak input2 serta persoalan tentang agama yang kite masih musykil yang terdapat dalam majalah nie.. kalau nak tau lebih lanjut, mari lah beli ramai2.. ;)

03 August 2011

400th follower!

morning semua.. anda puasa tak hari nie?? 

alhamdulillah, arini dah hari ke3 kite myambut ramadan al-Mubarak.. moga semuanya dilimpahi dengan keberkatan.. 

jutaan terima kasih jugak leeya ucapkan kepada sahabat2 follower leeya kerana telah memenuhi ruang untuk follower belog leeya nie mencapai angka 400.. teristimewa buat Hana Foswana kerana memenuhi impian leeya untuk menjadikan belog nie mempunyai 400 follower.. jom usyar belog beliau.  sama2 lah kite memeriahkan dunia blogging.. keep blogging.. ;)

01 August 2011

Ramadan Kareem!

asssalamualaikum.. apa khabar semua di pagi yang indah dan penuh barakah ini? 


alhamdulillah, hari ini kita masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu dengan Ramadan al-Mubarak lagi.. ya, Ramadan datang lagi.. datang dengan memberikan peluang kepada kita semua untuk melipat gandakan pahala amalan berbanding bulan-bulan yang lain.. InsyaAllah, marilah kite same2 menggunakan sepenuhnya peluang yang ada untuk melakukan amalan ibadah.. dan, alangkah baiknye jika kite dapat istiqamah kan amalan2 sunat tersebut pada bulan2 yang laen.. 


pelbagai perkara sunat yang boleh kite lakukan. antaranya, sudah tentulah solat sunat terawikh, tadarus Al-Quran dan juga solat2 sunat yang laen.. Salam Ramadan leeya ucapkan kepada semua umat Islam ;)

25 July 2011

Sling Denim Bag Giveaway

 

selamat tengahari semua.. dah lunch? okay. leeya join GA lagi yer. kalau nak join, KLIK SINI.
 syarat-syarat untuk join sangat lah mudah.

tarikh tutup: 19 OGOS 2011