Get your own Digital Clock

14 November 2010

Malang Tak Berbau...

today i would like to story about 1 of my closest fren, Sayang Salju...

Alkisah nye blaku tgahari td... mse tu ktorg bru lpas xcited bli mkanan 4 our lunch.. my Sayang Salju ni sgt la xcited nak blanje kwn die yg sorg lg nih... plus, xcited nak mkn nasik krabu jgak.. nsik yg sgt sdappp.. huhu. ktorg plan nk mkn same2 kat pndok.. afte pass mkanan yg Sayang Salju blanje blanje kwn di tu, die pn blari2 dgn riang mdapatkan Ainul Mardiah dan aku yg tgah get ready nak mkn (note: Ainul Mardiah dah stat mkn pun) haha..

tiba2...
"BUKKKK!!! Sayang Salju yg tgah blari dgn riang tu tlanggar kerusi batu dgn hntaman yg sgt kuat.. aduh!! sakitnyer.. tgk2 ade kesan cm luka dlaman kat bhgian ltut.. Pity her.. Dahla xcited nak try nasik kerabu 4 d 1st tyme.. trus hlg mood sket.. ape2 pn, hope everything gonna b ok.. bnarlah kata org, hdup xslalunya indah, langit x slalu nya crah..

las yer, aku pnah tjatuh tngga.. tgelonsor bberapa ank tngga tu... brapa hari xley jln.. mmg afte jd tu bdenyut2 kuat gle ah.. siap naik kerusi roda lg.. ingt da ptah. nseb bek after xray, doc ckp xde pape.. Alhamdulillah..

sesungguhnya...

Mana-mana Muslim yang sakit atau terkena sesuatu musibah digugurkan dosa seperti pokok kayu gugur daunnya di musim luruh. (Riwayat Bukhari Muslim dari Ibnu Mas’ud)

No comments:

Post a Comment